Канада розширить санкції проти РФ та Білорусі

Share

Канада розширить санкції проти Росії та Білорусі у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну

Про це повідомили в Офісі прем’єр-міністра Джастіна Трюдо за результатами його зустрічі з українським прем’єром Денисом Шмигалем, передає «Бізнес.Цензор».

«Для підтримки тиску на російський режим прем’єр-міністр Трюдо оголосив про нові санкції проти 14 російських фізичних та 34 юридичних осіб, причетних до війни Росії проти України, зокрема кількох, пов’язаних із групою «Вагнер» і російським авіаційним сектором», – йдеться у повідомленні.

Санкції запроваджуються проти компанії «Конкорд менеджмент і консалтинг», яка належить засновнику ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину, Липецького механічного заводу, авіакомпанії «Волга-Днепр», науково-дослідного підприємства «Сапфір» та інших.

Окрім цього, Канада запровадила санкції проти президента Татарстану Рустама Мінніханова і його дружини, а також заступника міністра оборони РФ Миколи Панкова.

Нові обмеження також зачепили дев’ять білоруських фінансових установ, серед яких Нацбанк Білорусі, «Белагропромбанк», «Статусбанк», «Пріорбанк», а також дочірні компанії російських «Сбєрбанку» та «ВТБ банку».

Усе майно та кошти підсанкційних осіб на території Канади заморожується, а фізичним особам забороняється в’їзд у країну.

Від часу незаконної окупації РФ Криму Канада запровадила санкції проти понад 2400 фізичних та юридичних осіб із Росії, Білорусі та України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom