Угорщина заявила про нові енергетичні угоди з Росією

Share

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто під час візиту до Москви оголосив про нові угоди щодо забезпечення постійного доступу країни до російських енергоресурсів

Сіярто зустрівся з віце-прем’єром Росії з питань енергетики Олександром Новаком і виконавчим директором російської державної атомної енергетичної компанії «Росатом» Олексієм Ліхачовим, передає «УНІАН» із посиланням на «The Guardian».

Після зустрічей він наголосив, що доступ до російських енергоносіїв є вирішальним для безпеки Угорщини, незалежно від політичних міркувань.

«Поки питання енергопостачання є фізичним, а не політичним чи ідеологічним, подобається це чи ні, Росія та співпраця з Росією залишатимуться ключовими для енергетичної безпеки Угорщини», – заявив він.

Голова МЗС Угорщини оголосив, що «Газпром» збереже опцію постачати додатковий газ до країни цього року на додаток до поставок, узгоджених за довгостроковою угодою. Крім цього, ціна на газ, який надходитиме до Угорщини через трубопровід «Турецький потік», буде обмежена 150 євро за кубічний метр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom