США направлять делегацію до Європи для контролю виконання санкцій проти РФ

Share

Влада США направляє делегацію чиновників до Європи, щоб проконтролювати процес виконання санкцій, запроваджених проти Росії

Як повідомляє Associated Press, у складі американської делегації – заступник міністра фінансів Брайан Нельсон, куратор фінансової розвідки та протидії фінансуванню тероризму, передає «УНІАН».

У Європі він має намір зустрітися з главами фінансових інститутів Швейцарії, Італії та Німеччини, яким будуть надані розвіддані про можливих порушників санкцій. Нельсон має намір попередити європейців щод можливі штрафні заходи за недотримання санкцій. США де-факто готові виставити ультиматум компаніям, які продовжують бізнес в Росії.

Як йдеться в матеріалі, суть вимог американської влади проста: або матеріальна підтримка Росії, або бізнес з країнами, які складають 50% світової економіки.

Одночасно з поїздкою Нельсона до Європи заступник голови Мінфіну США Ліз Розенберг планує візит до Казахстану та інших країн Центральної Азії, щоб попередити місцеву владу про наслідки за порушення режиму санкцій.

Колишні республіки СРСР, що стали хабом для паралельного імпорту, кратно збільшили поставки підсанкційних товарів до Росії. Розенберг має намір домагатися від Казахстану, щоб його приватні компанії не надавали матеріальної або розвідувальної підтримки Росії.

З початку війни в Україні США та західні країни внесли до чорних списків 2,5 тисячі російських компаній, чиновників та бізнесменів, включаючи олігархів та членів їх сімей.

До кінця 2022 року менше 10% з 2,4 тисячі західних компаній повністю пішли з російського ринку. Серед тих, хто пішов близько 18% дочірніх компаній з США, 15% – з Японії, 8,3% – 4% – компанії з США.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom