Україна зможе повернутися до довоєнного рівня життя за 5-7 років, – Свириденко

Share

Україні для повернення до довоєнної якості життя та доходів може знадобитися 5-7 років, але цей термін залежатиме від доступу до структурних фондів Європейського Союзу та інвестицій

Таку думку висловила міністерка економіки Юлія Свириденко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Але, звичайно, якщо у нас є інвестиції у розмірі $50-70 млрд на рік, то ми можемо зростати на 7% щорічно і, звичайно, ми цей час відновлення пройдемо швидше», – сказала вона.

Свириденко нагадала, що торік українська економіка скоротилася приблизно на 30%, а цього року уряд очікує її зростання на 1%.

Також міністерка зазначила, що для відновлення України важливо, щоб повернулася більша частина з 7 млн громадян, які виїхали за її межі.

За словами урядовиці, попередні оцінки показують, що планують повертатися близько 70%, але багато хто не приїде до завершення військових дій.

Свириденко наголосила, що для повернення біженців чи залучення мігрантів з інших країн потрібно закрити питання безпеки, а також забезпечити гідну роботу та зарплату. Вона уточнила, що уряд поки що не працює над предметною програмою щодо повернення населення.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom