Світовий банк виділить на відновлення українського агросектора $132 млн

Share

Світовий банк надасть $132 млн для підтримки відновлення українського сільськогосподарського виробництва, яке постраждало від повномасштабної війни, розв’язаної Росією

Кошти будуть виділені в рамках реструктуризації чинної програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України», передає «УНІАН» із посиланням на повідомлення Світового банку.

Зокрема, кошти будуть доступні для державних програм, спрямованих на покращення доступу до фінансування за допомогою кредитних програм «5-7-9» та часткового гарантування кредитів для малих фермерських господарств, диверсифікації сільськогосподарського виробництва через підтримку садівництва та покращення управління дефіцитом водних ресурсів і адаптації до змін клімату.

Зазначається, що реструктуризована програма доповнить діяльність інших партнерів з розвитку, зокрема, таких як ООН, Європейського Союзу та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у підтримці відновлення сільськогосподарського сектору.

Вона робитиме внесок у Ініціативу стійкості сільського господарства в Україні, започатковану USAID на початку серпня 2022 року, метою якої є мобілізація фінансування у розмірі 250 млн доларів на підтримку сільськогосподарського сектору України.

Реструктуризована програма також стане доповненням до раніше оголошених пакетів допомоги у рамках проекту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління» (PEACE), що допомагає уряду України продовжувати надавати важливі послуги та виконувати основні державні функції в розпал триваючої війни.

Відзначається, що програми, які здійснюються за сприяння Світового банку, структуровані таким чином, щоб мінімізувати ризик корупції.

«Фінансування надається за вже виконані витрати, пов’язані з державними послугами, та після процесу верифікації. Він має підтвердити, що кошти надходять до кінцевих бенефіціарів і безпосередньо підтримують громадян України», – пояснили в установі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom