Уряд спростив імпорт необхідних для фронту та ОПК товарів

Share

Кабінет міністрів спростив процедуру ввезення низки товарів подвійного призначення, необхідних безпосередньо для забезпечення відсічі агресору чи в якості комплектуючих для виробників українського озброєння

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Відповідні зміни уряд ухвалив 30 березня.

«До таких товарів додані системи зв’язку, телеметричне обладнання, системи захисту інформації, а також відповідне програмне забезпечення і технології. Рішення має значно покращити забезпечення як безпосередньо наших захисників на фронті, так і виробників для виготовлення сучасної потужної зброї», – зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

14 лютого уряд спростив ввезення в Україну товарів військового та подвійного призначення. Зокрема, в перелік товарів військового призначення та подвійного використання, які можуть імпортуватися фізичними та юридичними особами без дозволу Державної служби експортного контролю, додали БпЛА, їхні комплектуючі, засоби керування, камери, прилади нічного та телевізійного бачення, оптичні приціли для зброї, глушники, з'ємні обойми, технології для розроблення, виробництва, ремонту виробів воєнного призначення тощо.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom