З початку повномасштабної війни ЄС надав Україні 11,7 млрд євро макрофіну, – Марченко

Share

Міністр фінансів України Сергій Марченко 27 березня зустрівся з Єврокомісаром із питань бюджету та адміністрування Йоханнесом Ханом

Сторони обговорили виконання масштабної макрофінансової програми ЄС на 2023 рік та співпрацю з Європейською Комісією і OLAF у покращенні захисту коштів ЄС в Україні, передає прес-служба українського відомства.

«З 24 лютого 2022 року, ЄС надав Україні 11,7 млрд євро макрофінансової допомоги, які спрямовані на збереження економічної стабільності в державі», — зазначив Марченко.

Своєю чергою представники ЄС запевнили у непохитній підтримці України, а також підкреслили зусилля щодо виконання Україною умов, передбачених програмою макрофінансової допомоги ЄС на 2023 рік.

Також міністр фінансів наголосив на готовності української сторони поглиблювати співпрацю з ЄС у впровадженні антикорупційної реформи та забезпеченні прозорості і підзвітності використання бюджетних коштів.

Сторони підписали адміністративну домовленість про співробітництво між Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству та Державною аудиторською службою України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom