Мінекономіки заявило про «величезний інтерес» інвесторів до України

Share

План повоєнного відновлення України, залучення до цього британського бізнесу та проведення майбутньої конференції Ukraine Recovery Conference обговорили у Лондоні

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Дана подія стала підготовкою до великої конференції з відновлення нашої країни, що стане логічним продовженням минулорічного саміту в Лугано. Її проведення заплановане на кінець червня у Лондоні. Зараз ми презентуємо нашу країну і її потенціал для британського уряду і бізнесу, який ми хочемо залучити в Україну», – сказав заступник міністра економіки України Олександр Грибан.

За його словами, йшлося про забезпечення фінансування, страхування воєнних ризиків, деталі ведення бізнесу в Україні та збільшення доданої вартості в структурі ВВП, через створення на території України різних виробництв за допомогою іноземних портфельних інвестицій.

За словами Грибана, потенційні інвестори високо оцінюють зручне логістичне розташування України, висококваліфіковану та освічену робочу силу, розгалужену транспортну та енергетичну інфраструктуру, а також серію чинних угод з лібералізації торговельних відносин з провідними країнами світу.

«Очікуємо, що Ukraine Recovery Conference буде максимально прагматичною, практичною, і ми сподіваємось на її успіх. Маємо забезпечити прозорий і максимально практичний діалог між владою та бізнесом. Планується, що цю конференцію відвідають не лише представники британського уряду і бізнесу, а і представники урядів партнерів, а також інвестори з різних країн світу», – резюмував Грибан.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom