Лідери ЄС готові продовжити роботу над обмеженнями цін на нафту

Share

Голови держав і урядів країн-членів Європейського Союзу підтримали продовження роботи над обмеженнями світових цін на нафтопродукти

Про це йдеться у висновках лідерів ЄС, які оприлюднив речник президента Європейської ради Баренд Лейтс, передає «УНІАН».

«Європейський Союз залишається відданим підтриманню та збільшенню колективного тиску на Росію, у тому числі за допомогою можливих подальших обмежувальних заходів, і продовжить працювати над граничною ціною на нафту разом з партнерами», – наголошено у висновках.

Також лідери ЄС підкреслили важливість і терміновість нарощення зусиль з метою забезпечення ефективного втілення санкцій на європейському та національному рівнях. Вони рішуче налаштовані ефективно запобігати і протидіяти випадкам обходу раніше запроваджених санкцій за участі третіх країн.

У цьому зв'язку Раді ЄС та Європейській комісії доручено зміцнити усі примусові інструменти та разом з країнами-членами ЄС розробити повноцінно скоординований підхід у цьому питанні.

Крім того, Євросоюз інтенсифікує співпрацю з партнерами для протидії хибним російським наративам і дезінформації про війну.

5 грудня 2022 року нафтові санкції ЄС проти Росії набули чинності. Гранична ціна на нафту і нафтопродукти з Росії була встановлена на рівні $60 за барель.

У січні-лютому країна-агресор стала найбільшим постачальником нафти в Китай.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom