«Зміна правил гри»: В «Укроборонпромі» розповіли, чого очікують від перетворення на акціонерне товариство

Share

Перетворення державного концерну «Укроборонпром» на акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» має відкрити нові перспективи для оборонної промисловості

Таку думку висловила прес-секретар «Укроборонпрому» Наталія Сад в етері національного телемарафону, передає «УНІАН».

«Це – не про зміну вивіски, це про зміну правил гри, які будуть зрозумілі і для наших акціонерів, – а 100% акціонером нашого перетвореного концерну буде Кабінет міністрів, – і для інвесторів, для всіх, з ким ми співпрацюємо у сфері виробництва, модернізації та ремонту озброєння і військової техніки. Це – про зміну правил гри на такі, які будуть зрозумілими і на засадах яких ми зможемо дуже плідно співпрацювати з нашими союзниками. Крім того, це зелене світло для появи спільних підприємств», – сказала вона.

Прес-секретар також додала, що процес перетворення концерну передбачає введення корпоративного управління, що стане «вікном можливостей для вітчизняної оборонної галузі, яким Україна повинна скористатися».

21 березня 2023 року Кабінет міністрів утворив акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» шляхом перетворення державного концерну «Укроборонпром». Було затверджено статут та положення про наглядову раду АТ «Українська оборонна промисловість». 100% акцій належать державі.

Встановлено, що статутний капітал товариства становитиме 237, 071 млн грн та формуватиметься за рахунок майна державного концерну «Укроборонпром».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom