УЗ в березні зменшила відвантаження зерна на 15%

Share

АТ «Укрзалізниця» в березні перевозить менше зернових вантажів, ніж у січні-лютому, через сповільнену роботу «зернового коридору» й посилення ветеринарного контролю на польському кордоні

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на нараді з учасниками ринку, передає «Інтерфакс-Україна».

«Середньодобовий обсяг навантаження зерна на «Укрзалізниці» в березні становить 85 тис. тонн. Цей показник залишається низьким. У січні-початку лютого ми вантажили понад 100 тис. тонн на добу», – повідомив Ткачов.

За його словами, майже два тижні учасники ринку перебували в стані невизначеності щодо того, чи буде продовжено роботу «зернового коридору».

Згідно з оперативними даними, за 22 дні березня на залізничній мережі було навантажено 1,82 млн тонн зерна. Із цього обсягу – 1,76 млн тонн в експортному сполученні: 1,23 млн тонн – у напрямку портів та 535,3 тис. тонн – у напрямку західних сухопутних залізничних переходів.

На зерно припадає 22,5% у структурі відправлень вантажів у березні.

«Зберігається співвідношення: на 1 тонну, яку вантажимо в напрямку західних прикордонних переходів, припадає приблизно 2,5 тонни зерна, яке йде у напрямку портів», – сказав Ткачов, зазначивши, що динаміка залишається низькою.

За його словами, хорошими показниками можна вважати 1 млн тонн зерна у напрямку західних прикордонних переходів та 2 млн тонн у напрямку портів. Таких показників було досягнуто попередніми місяцями в роботі «Укрзалізниці».

«На жаль, сьогодні 1,76 млн тонн, і ми відстаємо і сухопутними переходами, і портами. Але це питання не до «Укрзалізниці» – у нас є всі необхідні ресурси для збільшення потоків», – констатував Ткачов.

Він висловив сподівання, що у зв'язку із продовженням роботи «зернового коридору» перевезення зерна активізуються. Очікуються покращення і в ситуації на польському кордоні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom