Інтерпайп сплатив 2,8 млрд. грн. податків та зборів у 2022 році

Share

За підсумками 2022 року українська промислова компанія Інтерпайп перерахувала до бюджетів усіх рівнів та позабюджетних фондів 2,816 млрд. грн. У порівнянні з 2021 роком обсяг податкових відрахувань зменшився на 5%, що пов'язано, головним чином, зі зменшенням обсягів виробництва готової продукції, повідомила прес-служба компанії.

Відрахування до державного бюджету становили близько 1,74 млрд. грн. (-7%), до місцевих бюджетів – близько 623 млн. грн. (+1%). Ще близько 454 млн. грн. (-4%) Компанія перерахувала як ЄСВ.

«Під час повномасштабної війни дуже важливо тримати економічний фронт країни. ІНТЕРПАЙП блискуче порається із цим завданням. У 2022 році кожна тонна виробленої нами трубної та залізничної продукції принесла бюджету України понад 5909 грн., що більш ніж наполовину перевищує минулорічний показник. Отже, експорт товарів з високою доданою вартістю забезпечує Україні надходження валюти, робочі місця та наповнення бюджетів усіх рівнів», -зазначив Сергій Кузьменко, директор з економіки та фінансів Інтерпайп.

Раніше Інтерпайп повідомляв про наміри із березня підвищити зарплати своїм працівникам на 15%.