Омбудсмен розповів, на кого найчастіше скаржиться бізнес

Share

До Ради бізнес-омбудсмена найбільше скарг від підприємців надходить на працівників Служби безпеки України і Національної поліції

Про це повідомив бізнес-омбудсмен Роман Ващук, передає «Укрінформ».

«Бюро економічної безпеки на повну потужність не запрацювало і тому є найменшою причиною скарг. У лідерах в нас Нацполіція і СБУ», – сказав він.

За словами Ващука, найчастіше звернення підприємців стосуються неповернення вилученого майна, відмов правоохоронців розслідувати злочини за заявами потерпілого бізнесу, а також процесуальних зловживань і тиску на фірми.

Він також повідомив, що з економічних кримінальних проваджень, з якими підприємці зверталися до Ради бізнес-омбудсмена, лише 3% дійшли до суду.

«Поки що залишається цей загальний феномен, коли в Україні формою покарання є не стільки вирок суду, як порушення кримінального провадження. Враз падає імідж і це з’їдає велику частину зусиль фірми», – говорить Ващук.

На запитання, чи допомагають розв’язувати проблеми бізнесу з правоохоронними органами у Департаменті кримінальної політики по захисту інвестицій, який діє у Офісі генпрокурора з 2020 року, бізнес-омбудсмен відповів, що зустрічається з прокуратурою у форматі експертної групи, де розглядаються такі справи.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom