Україна з початку року отримала від ЄС 4,7 млрд євро, – Шмигаль

Share

З початку 2023 року Україна отримала від Європейського Союзу 4,7 млрд євро фінансової допомоги

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 21 березня, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Загалом від початку року фінансова допомога від Євросоюзу вже склала 4,7 млрд євро. Ці кошти дозволять нам втримати макрофінансову стабільність, виплачувати соціальні допомоги, пенсії, фінансувати повною мірою зарплати вчителям і лікарям», – зазначив очільник уряду.

Шмигаль наголосив, що Україна спільно з європейськими партнерами готує масштабну програму відновлення вже на цей рік. Для цього формується ефективна інфраструктура відбудови, якісні проєкти та процедури на основі європейських правил.

«Сьогодні затвердили законопроєкт «Про проєкти національного інтересу в сфері енергетики». Ухвалення цього документа дозволить зменшити бюрократичні процедури та стимулювати інвестиції в енергетику. Це також дасть можливість розподіляти інвестиції в спільні енергетичні проєкти з нашими європейськими партнерами, що сприятиме швидкому відновленню та посиленню стійкості нашої енергосистеми», – зазначив прем’єр.

Нагадаємо, 21 березня Україна отримала 1,5 млрд євро в межах масштабної Програми макрофінансової допомоги (МФД) від ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom