«Енергоатом» та Rolls-Royce домовилися про розгортання в Україні малих реакторів

Share

Державне підприємство НАЕК «Енергоатом» та компанія «Rolls-Royce SMR» підписали меморандум про взаєморозуміння

Документ, підписаний 20 березня, надає компаніям можливість разом працювати над пошуком майбутніх можливостей розгортання малих модульних реакторів Rolls-Royce SMR в Україні, передає  прес-служба НАЕК.

Відповідно до меморандуму, Rolls-Royce SMR зобов’язується підтримувати відновлення України шляхом розгортання електростанції із заводським малим модульним реактором, яка буде здатна генерувати такий обсяг безвуглецевої електроенергії, якої вистачатиме для живлення мільйона будинків протягом понад 60 років.

Як зазначив генеральний директор Rolls-Royce SMR Том Самсон, уряд Великої Британії підтримує Україну.

«Завдяки власним британським ядерним технологіям ми потенційно можемо допомогти народу України швидко відбудуватися й відновити енергетичну безпеку та незалежність», – зазначив він.

Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін своєю чергою зауважив, що Україна продовжує курс на енергетичну незалежність.

«Співпраця Енергоатома та Rolls-Royce SMR вийшла на новий рівень. Ми підписали угоду, яка дасть Україні не лише розпочати якісну післявоєнну відбудову енергетичної інфраструктури, а й стати у світі однією із перших країн, яка залучає перспективні технології малих модульних реакторів для цього», – зазначив Котін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom