ЄС продовжить пільговий режим торгівлі для України на рік

Share

Європейський Союз ще на рік продовжить пільговий режим торгівлі для України

Про це заявив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс після засідання ради міністрів економіки та фінансів ЄС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На знак солідарності з Україною ми запропонували продовжити призупинення імпортних мит, квот і заходів торговельного захисту на український експорт в ЄС ще на рік. Окрім того, ми працюємо над поглибленням інтеграції України до єдиного ринку ЄС», – зауважив заступник голови ЄК.

Окрім того, як повідомив Домбровскіс, другий транш в рамках інструменту макрофінансової допомоги, плюс 1,5 млрд євро, має бути наданий наприкінці березня поточного року. За його словами, загальна фінансова підтримка бюджету України в першому кварталі 2023 року в результаті досягне 4,5 млрд євро.

У грудні минулого року Рада ЄС затвердила рішення про макрофінансову допомогу Україні на 2023 рік у розмірі 18 млрд євро, кредит надано з 10-річним пільговим періодом. У січні поточного року Київ отримав перший транш у 3 млрд євро. Наступні виплати проводяться щомісяця з березня по 1,5 млрд євро.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom