Ferrexpo запустила другу лінію з виробництва окатків

Share

Група Ferrexpo збільшує завантаженість фабрики огрудкування. Компанія відновила роботу другої лінії з виробництва залізорудних окатків із чотирьох наявних, що стало можливим завдяки стабілізації ситуації з електропостачанням в Україні, йдеться у повідомленні групи на Лондонській фондовій біржі.

У коментарі UAprom Ferrexpo зазначила, що наразі підприємства групи отримують вищі ліміти на споживання електроенергії. Завдяки цьому компанія має можливість збільшити виробничі потужності.

«Одна лінія огрудкування буде працювати постійно, а інша в режимі планування енергозатратних робіт в період найвищих лімітів постачання електроенергії. Адже наявних об’ємів електроенергії не вистачає для повного запуску виробництва двома лініями», – повідомила прес-служба Ferrexpo.

Згідно з повідомленням компанії, виробництво окатків у 2022 році скоротилося на 46% до 6,1 млн т, тоді як у 2021 році цей показник склав 11,2 млн т. Зниження виробництва пов’язане з обмеженнями, які наклала на діяльність компанія війна Росії проти України.

Протягом року компанії вдавалося забезпечувати доставку продукції клієнтам, незважаючи на дефіцит електроенергії, який спостерігався в 4 кварталі 2022 року. Водночас за підсумками року обсяг продажів скоротився на 46% -до 6,2 млн т (2021 – 11,4 млн т). 

Також повідомлялося, що дохід Ferrexpo минулого року знизився на 50% до 1,2 млрд дол.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom