Туреччина заявила про продовження переговорів щодо «зернової угоди»

Share

Під час переговорів ООН із Росією остання підтримала продовження зернової угоди з Україною на 60 днів

Туреччина продовжує переговори зі сторонами «зернової ініціативи», передає «Укрінформ».

«13 березня в Женеві, під координацією ООН, під час переговорів між делегаціями ООН, Російської Федерації та України було оголошено, що РФ підтримає продовження угоди на 60 днів і виступає за продовження угоди, якщо буде досягнуто достатнього прогресу в сприянні експорту з РФ харчових продуктів і добрив на міжнародні ринки», – йдеться в заяві Міністерства національної оборони Туреччини.

Також порушувалося питання про розширення «зернової ініціативи».

«Крім того, згідно з дорученням нашого президента, наш міністр продовжує зустрічатися та координувати дії зі своїми співрозмовниками та відповідними органами влади, щоб продовжити «зернову ініціативу», яка була успішно проведена в координації, та розширити її відповідно до договору з урахуванням вимог сторін», – повідомило турецьке міністерство.

Також відзначається важливість та позитивний вплив ініціативи міжнародному масштабі.

«У цих переговорах сторонам нагадують про важливість продовження цієї ініціативи, яка має позитивний вплив на людство в усьому світі та доводить, що всі кризи можна вирішити за допомогою доброї волі та діалогу. Турецька Республіка продовжуватиме виконувати свою роль у забезпеченні миру в регіоні та гуманітарній допомозі, як вона це робила досі», – йдеться в заяві міністерства.

Раніше Росія заявила про продовження «зернової угоди» на 60 замість 120 днів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom