Метінвест зібрав 300 тис євро на допомогу українцям на благодійному аукціоні

Share

Гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя», що була створена в координації з Фондом Ріната Ахметова, представила результати своєї роботи партнерам і донорам на благодійному вечорі, що відбувся 8 березня в Мілані. За рік великої війни Росії проти України проєкт допоміг майже 500 тисячам людей на суму 8 млн 430 тис. євро, з яких понад 2,4 млн євро пожертвували донори. Ще 300 000 євро на підтримку постраждалих на війні українців вдалося зібрати під час благодійного аукціону на самому заході, повідомила прес-служба компанії.

Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков подякував італійським та міжнародним партнерам за підтримку українців: «Друзі — головна сила, яку має Україна. Ви вже допомогли половині мільйона українців повернутися до нормального життя. Через лікування, психологічну реабілітацію, через щоденні потреби. Вони завжди пам'ятатимуть, що ви для них зробили. І я щиро дякую вам за це. Впевнений, що Україна боротиметься до перемоги на своїх умовах. І для мене було б великою честю, якби італійські компанії долучилися до відбудови України разом із нами».

З молотка пішли 13 лотів, серед яких копія маріупольського муралу «Мілана» на сталі «Азовсталі», картина від Даші Кандинської, військовий прапор зі Зміїного острову, спецівка з бомбосховища «Азовсталі» з автографом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного футбольні аксесуари від клубу «Шахтар», футболка з підписом футболіста Михайла Мудрика, платівка від Джамали та інші. 

Ініціатива «Рятуємо життя» надає безперервну допомогу українцям харчами та предметами першої потреби. Для забезпечення роботи ініціативи організовано два хаби у Польщі, де збирають, сортують та готують до відправлення гуртові вантажі. У координації з урядом України їх доставляють до міст і регіонів, де цієї підтримки потребують. За рік повномасштабного вторгнення українці з 70 територіальних громад отримали понад 4 тисячі тонн харчових продуктів і засобів гігієни. Донорами проєкту стали понад 200 компаній зі всього світу. До ініціативи долучилося 400 волонтерів та 10 фондів і громадських організацій.

Потужну підтримку від «Рятуємо життя» за рік війни отримала й медична галузь: до лікарень України доставлено медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на понад 246 тисяч євро.

Спільно з проєктом підтримки протезування в Україні ініціатива повертає до повноцінного життя військових і цивільних, які постраждали під час війни. Процедуру протезування й лікування на різних стадіях проходять 34 людини, котрі перенесли ампутації кінцівок, а сім із них вже отримали протези вартістю від 10 до 30 тисяч євро.

Також надається психологічна допомога постраждалим від війни жінкам і дітям. Завдяки реалізації спільної з «Фондом Маша» програми «Незламна мама» допомогу отримали 140 людей.

Цього року проєкт має намір розширити допомогу: залучити до програми протезування щонайменше 70 постраждалих українців. Планується, що ще 200 ветеранів війни стануть учасниками реабілітаційних програм, а 500 матерів і 500 дітей пройдуть психологічне відновлення.