Індія не планує повторно запроваджувати експортні мита на сталь

Share

Індія не розглядає можливість повторного запровадження експортних мит на сталь на фоні зростання цін

Про це повідомив секретар міністерства сталі країни Нагендра Нат Синха в інтерв’ю The Economic Times, передає «ГМК-Центр».

«Хоча вхідні ціни дещо зросли над найнижчими рівнями, досягнутими близько чотирьох-п’яти місяців тому, ситуація не досягла того рівня, аби можна було розглядати підвищення експортного мита, як це було зроблено приблизно три квартали тому», – зокрема, розповів він.

Профільне міністерство стежить за цінами як на сталь, так і на сировину, додав Нагендра Нат Синха.

Чиновник також зауважив, що після скасування експортних мит індійський експорт залежить від попиту на сталь в інших країнах, цінової ситуації на глобальному ринку і конкурентної позиції сталеливарних компаній Індії. Він вважає, що ситуація певною мірою сприяє експортерам, але все залежить від її подальшого розвитку. Зокрема, Нагендра Нат Синха припускає, що індійські виробники сталі будуть прагнути вийти на ринок Туреччини, де після землетрусів плануються масштабні роботи з відбудови.

На металургійний сектор Індії серйозно вплинуло запровадження експортного мита на готову сталеву продукцію в травні 2022-го. У листопаді минулого року уряд країни скасував експортне мито в 15% на експорт деякої металургійної продукції, зокрема, чавуну, нелегованого гарячекатаного та холоднокатаного листа, нелегованої катанки, нелегованого прутка та арматури, плоского прокату з нержавіючої сталі та ін.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom