Глибока інтеграція ринку е/е є страховкою проти криз, – Урсула фон дер Ляєн

Share

Цілісність і взаємопов’язаність енергетичного ринку Європейського Союзу є запорукою його стійкості навіть перед загрозами та викликами, спричиненими повномасштабним вторгненням Росії в Україну

Про це у Страсбурзі заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, відповідаючи на питання про те, як під час реформи власного енергетичного сектору ЄС враховує досвід України у забезпеченні стійкості енергосистеми в умовах прямої російської агресії, передає «Укрінформ».

«Ви запитуєте про загальну стійкість нашої енергетичної системи. Дуже добре, що в нас є широкий Енергетичний союз, навіть ширший за Європейський Союз, він включає також і Україну. Раніше Україна могла навіть постачати електроенергію на Європейський ринок. Зараз ми забезпечуємо її електроенергією і продовжуватимемо це робити. Але це демонструє, що глибока інтеграція ринку електроенергії є страховкою проти криз», – сказала президентка Єврокомісії.

Вона зауважила, що цей досвід актуальний для країн-членів ЄС. Сучасна система підтримки енергетичної безпеки для різних регіонів і країн Європейського Союзу передбачає їх широке взаємопоєднання, коли актори енергетичного ринку можуть поставляти енергію у будь-якому напрямку та обмінюватися нею, якщо необхідно підтримати одне одного на випадок кризи.

«У тому, що стосується України, безумовно, ми робимо все можливе, щоб відновлювати інфраструктуру країни, яку Росія постійно руйнує та обстрілює», – додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom