У Литві анонсували новий пакет військової допомоги для України

Share

Міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас зустрівся з першим заступником міністра оборони України генерал-лейтенантом Олександром Павлюком, який прибув до Вільнюса, щоб поділитися досвідом, здобутим під час інтеграції воєнізованих структур до ЗСУ

Він висловив «тверду позицію щодо підтримки України всіма можливими способами». За словами Анушаускаса, країна готує новий пакет допомоги Україні, передає Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що на сьогодні Литва надала Україні військову допомогу на суму майже 409 млн євро.

«Велика частина допомоги Литви Україні – це військова підготовка. Цього року планується підготувати 1600 солдатів. Литовські інструктори навчають українців як на національному рівні, в Литві, так і в рамках Навчальної місії ЄС та міжнародних ініціатив, таких як «Інтерфлекс». Також планується розробити курс із розмінування у Литві у співпраці з країнами Північної Європи», – зазначили в Міноборони Литви.

Міністр також наголосив, що Литва інтенсивно готується до саміту НАТО, який відбудеться у Вільнюсі цього літа і на якому, серед інших важливих питань, буде досягнуто згоди про перспективи членства України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom