США і ЄС працюють над санкціями проти алмазної галузі Росії, – Держдеп

Share

Представники уряду США і керівництва ЄС зустрілися з керівниками компаній алмазної промисловості й торгівлі щодо запровадження ефективних обмежень проти алмазної індустрії РФ

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США, оприлюдненому 6 березня, передає «Укрінформ».

«Посол Джеймс О'Браєн приєднався до заступника гендиректора й головного спеціаліста з контролю правил торгівлі Єврокомісії Деніса Редоннета, щоб обговорити з провідними офісами торгівлі алмазами, а також виробниками, лабораторіями та галузевими торговими асоціаціями в США та Європі важливість долучення алмазної промисловості до майбутніх заходів з імпортного контролю, пов’язаних з Росією, включно з полірованими діамантами», – зазначається в повідомленні.

При цьому уточняється, що питання виділене, зокрема, в недавній заяві лідерів G7, адже Росія продовжує заробляти мільярди доларів на торгівлі діамантами. Тож, зауважили в американському відомстві, існує необхідність запровадження найбільш ефективних і впливових способів перервати цей потік доходів для РФ.

«Сполучені Штати і Європейський Союз залишаються відданими тому, щоби накласти на Росію економічні наслідки через неспровоковану нею війну в Україні», – підкреслено в заяві.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom