Україна може стати енергетичним хабом Європи, – Галущенко

Share

Представники європейського бізнесу зацікавлені в участі у проектах з відновлення українського енергетичного сектору, а уряди європейських держав – у вивченні досвіду України, як втримати енергетичну систему в умовах регулярних масованих атак

Про це в етері національного телемарафону повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає прес-служба відомства.

Очільник Міненерго зазначив, що під час візиту до Загреба провів низку зустрічей з міністрами енергетики європейських країн, єврокомісаром з питань енергетики, а також міністром енергетики США.

«Вони всі зацікавлені бути в Україні на нашому енергетичному ринку. Україна дійсно має величезні перспективи стати великим енергетичним хабом для усієї Європи», – підкреслив Галущенко.

На зустрічах обговорювалися потреби українського енергосектору та напрямки, за якими відбудовуватиметься енергосистема.

«Маємо багато результатів: це і донорські внески до Фонду енергетичної підтримки України, і бізнес, який зацікавлений брати участь у конкретних проектах», – наголосив міністр.

Галущенко також зазначив, що під час зустрічей зверталася особлива увага на необхідність консолідації міжнародних зусиль для витіснення Росії зі світових ринків ядерних технологій. Зокрема, у розмові з Міністром енергетики США Дженніфер Ґренголм ішлося про потребу якнайшвидше забезпечити виробництво ядерного палива американською компанією Westinghouse в достатній кількості, щоб замінити паливо російського виробництва. Українські фахівці також беруть участь у проекті, який дозволить досягнути поставлених цілей.

«Є абсолютний консенсус, що треба позбутися Росії на ринку атомної енергетики. Є єдність стосовно того, що цей час ми максимально наближаємо і робимо все, щоб відповідно збільшити ресурси виробництва», – резюмував міністр.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom