За рік у безпечніші регіони релокували 800 підприємств, – Мінекономіки

Share

За рік повномасштабної війни у безпечніші регіони України перемістили 800 підприємств, 623 з яких вже відновили роботу на новому місці

Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна в етері телемарафону, передає прес-служба відомства.

«Для ще 239 (підприємств – Ред.) здійснюється пошук відповідної локації або способу транспортування. Понад 650 підприємств, які планували релокувати свої виробничі потужності, відмовилися від переміщення у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані. Окрім того, нині деякі підприємства повертаються на попередні місця роботи у зв’язку з покращенням там безпекової ситуації, зокрема, в Харківську, Чернігівську та Сумську область. 44 підприємства вже повернулись», – розповіла Бережна.

За її словами, найбільше підприємств релокувалися до Львівської (24%), Закарпатської (14,5%), Чернівецької (9,8%), Івано-Франківської (8,3%), Хмельницької (7,3%), Тернопільської (6,3%) областей.

Заступниця міністра зазначила, що програма релокації продовжує діяти, хоча кількість запитів значно зменшилася, порівняно з березнем-квітнем минулого року, коли кількість заявок сягнула тисячі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom