Американський бізнес може стати лідером у відновленні України, – Зеленський

Share

Американський бізнес може посісти лідерські позиції у відновленні економіки та інфраструктури України вже зараз

На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до членів Національної асоціації виробників США, передає «Fixygen».

Як зазначив глава держави, участь у відновленні України після бойових дій дасть надзвичайну моральну перевагу всім бізнесам. Водночас, за його словами, бізнес, який допомагає в той чи інший спосіб російській тиранії, не зможе уникнути проблем і репутаційної кризи.

«Американський бізнес має всі можливості, щоб посісти лідерські позиції як у відновленні української економіки та інфраструктури, так і в демонстрації світові, що людська природа має служити саме гідним цілям, і що це дає і завжди даватиме найбільший результат. Українське життя після цієї війни неминуче отримає новий старт», – заявив Зеленський.

Він наголосив, що зараз Україна потребує відновлення сотень промислових, інфраструктурних та соціальних об'єктів, житлових будинків.

«Цілі міста, галузі, виробництва. Це колосальне завдання. Але реалістичне. Україна зацікавлена в проєктах створення повного виробничого циклу в титановому, літієвому, алюмінієвому виробництвах, чорній металургії. Нам потрібно перебудувати економіку та енергетику на нових безпекових принципах. Саме в Україні ми об'єднаємо «зелену» трансформацію з безпековою трансформацією і сформуємо приклад для такої ж трансформації в інших країнах», – сказав Зеленський.

Він також заявив, що машинобудування, агропереробка, виробництво зброї, зокрема, сучасних дронів, ІТ, транспорт та інфраструктура, локалізація бізнесу в Україні та зручна логістика до інших ринків, людський капітал – «це не просто інвестиційні можливості та зростання, а широкий простір для американських перемог».

«Я закликаю вас готуватися до цих перемог уже зараз і приходити в Україну вже зараз, щоб тоді, коли ми повернемо світ, ваша старанна робота вже давала результат», – резюмував президент.

Національна асоціація виробників США – одна з найбільших асоціацій промисловців в американському діловому світі, що представляє великих і дрібних виробників з усіх галузей у всіх 50 штатах США. Зараз асоціація налічує близько 14000 членів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom