Співпраця «Енергоатому» і Westinghouse допоможе витіснити РФ з ринку ядерного палива, – Галущенко

Share

Співпраця фахівців «Енергоатому» і Westinghouse допоможе витіснити Росію зі світового ринку ядерного палива

На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко, передає прес-служба відомства. Під час візиту до Швеції він відвідав завод з виробництва ядерного палива американської компанії Westinghouse, а також провів зустріч з керуючим директором Westinghouse Electric Sweden Азізом Дагом, мером міста Вестераса, де розташований завод, та губернатором регіону.

Галущенко також поспілкувався з українськими фахівцями-ядерниками, які працюють над спільним проектом Westinghouse та НАЕК «Енергоатом» з виробництва ядерного палива для реакторів ВВЕР-440.

За словами міністра, сьогодні це питання не лише України, але й усієї Європи. Це питання найшвидшого позбавлення залежності від російського ядерного палива, а відповідно – й ефективності майбутніх санкцій щодо ядерної галузі Росії.

«Результати нашої кооперації надихають і дають впевненість у тому, що вже цього року ми посунемо Росію з переліку гравців на ринку ядерного палива. Цьому сприятиме тісна та плідна співпраця фахівців Westinghouse та Енергоатому», – наголосив Галущенко.

Під час зустрічі сторони також детально обговорили хід практичної реалізації підписаних домовленостей щодо будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Україні на основі технологій Westinghouse.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom