Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній 18 днів, – «Укренерго»

Share

Дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній вже 18 днів і нині не прогнозується, повідомляє «Укренерго»

Споживання залишається на рівні робочого дня. Потреба у електриці країни повністю покривається виробничими потужностями українських електростанцій та незначним обсягом імпорту з Європи.

«За 4,5 місяці, за даними Генеральної прокуратури, 255 ракет та дронів влучили по енергетичній інфраструктурі. З них 214 – по об’єктах високовольтної мережі НЕК «Укренерго». Причина відсутності дефіциту зараз – професійна робота енергетиків, які за кілька місяців змогли відновити функціональність енергосистеми та електростанцій», – сказано в повідомленні.

Працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Відновлена робота ще однієї з електростанцій, що збільшило доступну потужність в енергосистемі та відповідно її операційну безпеку. Інтенсивно працюють гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів. Сезонно продовжує зростати генерація з відновлюваних джерел енергії. Триває незначний імпорт електроенергії.

«Ліміти споживання до областей не доводилися. Мережевих обмежень у мережах «Укренерго», що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях нині немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень», – зазначили в компанії.

На Одещині тривають необхідні заходи для підвищення надійності живлення міста та району.

«Складна ситуація у прифронтових областях. Внаслідок обстрілів росіян є пошкодження у магістральних мережах на Дніпропетровщині, а також у мережах операторів систем розподілу у Донецькій та Херсонській областях. Відновлення здійснюються за умов безпекової ситуації для ремонтних бригад», – додали в «Укренерго».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom