Німеччина більше не залежить від російської трубопровідної нафти, – Мінекономіки

Share

Німеччина добре підготувалася до завершення нафтового імпорту з Росії й більше не залежить від нього

Про це заявила речниця Мінекономіки ФРН Беате Барон, передає «Укрінформ».

«Ми в Німеччині протягом останніх кількох місяців активно і послідовно готувалися разом з компаніями і стали, так би мовити, незалежними від російської трубопровідної нафти. Росія більше не може використовувати енергетичний ресурс, нафту, проти Німеччини», – сказала речниця, додавши, що до цього підготувалися і в Польщі, поставку нафти до якої Росія припинила.

Барон зазначила, що від початку російської війни проти України постійно доводилося рахуватися з одностороннім заморожуванням поставок нафти з боку РФ, яка перестала бути надійним партнером. Тому Німеччина ретельно підготувалася, і зараз це дає свої результати: ринок добре підготовлений, а значить, безпека поставок у ФРН гарантована, заявила вона.

«Нині ознак вузьких місць, дефіциту немає. Нафтопереробні заводи в Леуні та Шведті працюють стабільно», – сказала речниця.

Зокрема, НПЗ у Шведті, який раніше майже повністю працював на російській нафті, «повністю забезпечується неросійською сирою нафтою трьома його власниками по трубопроводу Росток-Шведт». Крім того, велика кількість нафти надходить через порт Гданськ.

Німеччина веде переговори з Казахстаном про постачання нафти, уже є контракти, підтвердила представниця Мінекономіки.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom