Україна очікує включення «Росатома» до санкційних пакетів

Share

Україна закликає партнерів до посилення санкцій проти Росії, щоб послабити спроможність агресора вести повномасштабну війну проти України

На цьому наголосив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

«Портфель закордонних замовлень компанії «Росатом» становить $200 млрд. Зважаючи на окупацію Запорізької АЕС та ядерний шантаж, важливо через санкції дати сигнал Росії, що це неприпустимо», — наголосив Шмигаль.

Прем’єр також підкреслив важливість санкціонування фізичних осіб, які безпосередньо впливають на хід повномасштабної агресії, зокрема, керівників «Росатома» й усіх підприємств, які належать до ядерної галузі Росії.

«Другий крок — це безпосередньо санкціонування самих підприємств і їхніх контрактів, зокрема, з європейськими країнами», — зауважив очільник уряду.

Алмазна індустрія, за словами прем’єра, — ще один із секторів, який Україна хотіла б включити до наступного пакету санкцій.

Також Шмигаль закликав весь цивілізований світ долучитися до створення міжнародного трибуналу з метою засудження військових злочинів політичного керівництва РФ.

«Україна надзвичайно плідно співпрацює з Міжнародним кримінальним судом. Але Міжнародний кримінальний суд може засуджувати лише злочинців, які безпосередньо здійснюють воєнні злочини. Не існує механізму, який засудить злочинні накази, яке віддає найвище політичне керівництво Росії», — зазначив прем’єр.

Глава уряду наголосив на важливості створення інструменту міжнародного трибуналу, який дасть змогу засуджувати політиків, російську еліту й безпосередньо Володимира Путіна за злочини, які він здійснював в Україні з 2014 року.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom