У 2023 році потреба у додатковому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету становить $10 млрд, – Мінфін

Share

У 2023 році потреба у додатковому зовнішньому фінансуванні для покриття дефіциту бюджету України сягає $10 млрд

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час зустрічі із директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, передає прес-служба відомства.

Він наголосив, що відкриття повноцінної довгострокової програми за підтримки МВФ сприятиме зменшенню дефіциту бюджету, підтриманню макроекономічної та фінансової стабільності. Окрім прямого залучення коштів від МВФ, це сприятиме мобілізації підтримки від інших донорів.

Сторони також обговорили результати місії фонду щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів.

«Уряд України високо цінує підтримку МВФ та внесок в економічний розвиток країни протягом багатьох років. В умовах війни партнерство з фондом допомагає у збереженні фінансової стабільності, а також у системному впровадженні необхідних реформ та політик. На минулому тижні під час місії МВФ ми досягли домовленості на рівні експертів щодо перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду. У цьому контексті ми розраховуємо на початок обговорення повноцінної програми за підтримки МВФ, що сприятиме забезпеченню пріоритетних, зокрема, гуманітарних та соціальних, видатків бюджету у 2023 році», — зазначив Марченко.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom