Дефіцит потужності в енергосистемі не прогнозується попри атаку, – «Укренерго»

Share

Атака ракетами та дронами у ніч на 16 лютого не призведе до необхідності обмежувати споживання електроенергії, хоча воно й підвищилося у порівнянні з 15 лютого

Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже п’яту добу поспіль і сьогодні також не прогнозується, повідомляє НЕК «Укренерго».

Нині працюють всі види електростанцій в енергосистемі, теплова та гідрогенерація забезпечують покриття пікового споживання у ранкові та вечірні години. При цьому імпорт електроенергії знижується в результаті стабілізації електропостачання в країні.

«Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні не доводились. Але при зростанні споживання можливе застосування відключень. Заміри фактичного споживання проводяться відповідно до графіка у Дніпропетровській області», – йдеться у повідомленні.

Водночас в Одесі через пошкоджену інфраструктуру все ще є мережеві обмеження. Як пояснили енергетики, у місті бізнес повертається до активної роботи, що відображається у зростанні споживання. Тому в Одесі застосовуються графіки погодинних відключень.

У ніч на 16 лютого російські військові здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні. Є влучання у декількох областях, зокрема по об’єктах інфраструктури. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom