Україна наполягає на включенні російської атомної галузі до нового пакета санкцій ЄС, – Шмигаль

Share

Для України важливо, щоб санкційний тиск на Росію посилювався. Країну-агресора слід позбавити засобів ведення війни і вона мусить платити високу ціну за свої воєнні злочини

На цьому наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 14 лютого, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

«Головні джерела фінансування війни мають бути перекриті. Насамперед, це стосується російської нафти й атомної енергетики. На жаль, ворог продовжує на цьому заробляти. Минулого року експорт товарів РФ збільшився майже на 10%. Дохід «Росатома» зріс на 17%. На кожному доларі, який іде до російського бюджету, кров українців. І це треба пам’ятати всім, хто торгує з Росією», — підкреслив глава уряду.

Прем’єр зазначив, що Україна наполягає на включенні до десятого санкційного пакета ЄС російської атомної галузі.

Своєю чергою Україна вже запровадила санкції щодо понад 4,5 тисячі фізичних та юридичних осіб, які загрожують національній безпеці. Серед них 200 функціонерів атомної галузі РФ.

«Українська атомна енергетика зробила колосальний ривок для подолання залежності від російських постачальників твелів. «Енергоатом» розірвав контракт із компанією РФ та перейшов на паливні збірки американської компанії Westinghouse. Подібним шляхом мусять рухатися країни Європи, яких підсадили на «атомну голку» Росії», — наголосив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom