Приносять збитки: Фонд держмайна звільнить керівників 47 підприємств

Share

Фонд державного майна змінить керівників 47 державних підприємств

Про це заявив перший заступник голови ФДМУ Дмитро Кліменков в етері телемарафону, передає прес-служба фонду.

За його словами, на семи підприємствах фонд вже змінив керівників, а стосовно ще 40 очікується погодження з боку місцевих військових адміністрацій.

На сьогодні в управління фонду передаються 2400 підприємств, більшість з яких – нещодавно.

«Ми проаналізували стан підприємств, чи виплачують людям зарплати, чи приносять доходи до бюджету», – розповів Кліменков.

Аналіз показав, що на більшості держпідприємств не виконуються фінансово-економічні плани, вони приносять збитки.

«Наша ціль – налагодити роботу державних підприємств, щоб вони працювали чесно та прозоро, без використання сірих схем. Починаємо очищення Фонду держмайна від недобросовісних менеджерів», – заявив Кліменков.

ФДМУ вже шукає нових менеджерів для держпідприємств. Для того, щоб подати кандидатуру на заміщення вакантної посади фонд планує запровадити онлайн-форму. Після цього ФДМУ разом з НАБУ перевірить кандидатів та за результатами співбесід ухвалюватиме рішення, розказавКліменков.

«Це зробить призначення прозорим та відкритим для всіх», – зазначив він.

Для нових керівників ФДМУ розробив KPI, щоб вони належним чином підготували держпідприємства до майбутньої приватизації за найвищою ціною, зазначив Кліменков.

«Гроші від роботи держпідприємств та приватизації мають йти на Сили оборони, а не окремим недобросовісним керівникам», – заявив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom