В Україні створять запаси нафти та нафтопродуктів

Share

Уряд затвердив список корисних копалин, які мають стратегічне значення для економіки та оборони, а також родовищ, де їх видобувають

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів.

«Ідеться про ванадій, літій, титан, уран та сіль. 26 родовищ будуть надаватися у користування на умовах угод про розподіл продукції. Це створить широкі можливості інвестору в реалізації проекту, а держава отримає свою частку, яка буде використана для розвитку української економіки», — сказав очільник уряду.

Окрім того, Кабінет міністрів схвалив законопроект про мінімальні запаси нафти та нафтопродуктів. Як повідомив прем’єр, буде створена диверсифікована система зберігання, і в разі настання кризової ситуації в резервах будуть запаси, які в об’ємах складатимуть щонайменше 61 день внутрішнього споживання.

«Це дозволить бізнесу, громадянам та всій країні спокійно пройти будь-які виклики в паливній сфері. Законопроект передбачає чітку взаємодію між державою та бізнесом, визначення питання зберігання, безпеки, моніторингу та репортингу. Створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів — це питання національної безпеки, яке актуальне зараз, але залишиться так само важливим і після нашої перемоги та завершення війни», — відзначив Шмигаль.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom