УЗ та залізниця Молдови розширюватимуть співпрацю в найближчі три роки

Share

Залізниці України та Республіки Молдова домовилися про розширення співпраці на найближчі три роки, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці»

«З початку повномасштабної війни залізниця Молдови стала для нас ще важливішим партнером. Наші сусіди допомогли нам експортувати зерно та завозити таке необхідне дизпальне. Ми прагнемо й надалі поглиблювати відносини та співпрацю між нашими залізницями», — зазначив голова правління української компанії Олександр Камишін.

У прес-службі підкреслили, що з 24 лютого 2022 року через прикордонні переходи з Молдовою залізничним транспортом експортовано 397 тис. тонн українського зерна та імпортовано 363,6 тис. тонн нафтопродуктів. Загалом показники експорту зросли в 1,5 разу до 1247 тис. тонн, а імпорту — в 3 рази до 492 тис. тонн.

За словами директора ДП «Залізниця Молдови» Олега Тофілата, у 2022 році між Україною та Молдовою зроблені перші важливі кроки для покращення співпраці залізниць.

«Вже в серпні минулого року було відновлено інфраструктуру дільниці Березине — Басарабяска, яка не працювала чверть століття. Під час робіт залізничники України нам допомогли відбудувати нашу частину цієї дільниці. Тоді роботи виконали в рекордні терміни — трохи більше місяця. Тому ми плануємо і в майбутньому залучати українських фахівців до ремонту залізничної інфраструктури країни. Це дасть змогу підвищити безпеку та швидкість руху поїздів», — зазначив Тофілат.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom