НБУ готовий обговорювати параметри нової програми з МВФ, – Пишний

Share

Національний банк України виконав умови моніторингової програми Міжнародного валютного фонду та готовий обговорювати параметри нової, яка передбачає фінансування

На цьому наголосив голова НБУ Андрій Пишний у своєму дописі в Facebook.

«(13 лютого – Ред.) розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду для проведення першого перегляду Моніторингової програми із залученням Ради директорів Фонду. Серія експертних зустрічей, у яких візьме участь команда України у складі представників Національного банку, Міністерства фінансів, інших відомств країни. Ми відкриті та готові до глибинного обговорення кожного параметра, кожної цифри», – повідомив Пишний.

За словами Пишного, Національний банк має сильні позиції й виконав усі зобов’язання, передбачені програмою. Успішний перегляд програми, на його думку, стане містком для переходу до нової програми, яка передбачатиме фінансування.

«Ми розуміємо, які зобов’язання постануть перед нами в разі її ухвалення та готові виконувати їх з усією відповідальністю. Ми готові до реформ, готові вже втілювати довгострокові плани, маємо достатній експертний ресурс, внутрішній фундамент відповідальності за свою роботу перед державою, перед народом України», – зазначив він.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom