ММКІ намагається захопити чеченський бізнесмен, – ЗМІ

Share

Чеченський бізнесмен Валід Корчагін, пов?язаний із родиною наближеного до Рамзана Кадирова Сулеймана Геремеєва, став «співвласником» компанії «ММК Ілліча»

Відповідне розслідування провела російська служба BBC.

За даними медіа, компанія Корчагіна, ймовірно, намагатиметься відновити комбінат у тимчасово окупованому російськими військами Маріуполі.

Видання нагадує, що в штурмі Маріуполя в 2022 році брали участь у тому числі і військові з Чечні. Серед них був Руслан Геремєєв, родич Сулеймана Геремеєва. Його ім'я фігурувало у справі про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Металургійний комбінат імені Ілліча належить компанії «Метінвест». Нині підприємство пошкоджене внаслідок бойових дій.

Компанія під назвою «ММК Ілліча», співвласником якої став 25-річний Корчагін, зареєстрована терористами так званої «ДНР» у серпні 2022 року. Офіційно поки не повідомлялося про те, що угруповання передало маріупольський завод цій компанії, але відомо, що завод охороняють озброєні люди під керівництвом одного з членів родини Геремеєвих.

Як ідеться в розслідуванні, Корчагін, імовірно, раніше мав прізвище Геремеєв і, можливо, є сином чиновника Вахіта Геремєєва. Того, своєю чергою, називають братом члена Ради федерації Росії Сулеймана Геремєєва. Співробітник «Трансперенсі» Ілля Шуманов вважає, що родина Геремеєвих отримала доступ до маріупольського металургійного комбінату як «нагороду» за бойові дії в Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom