Світовий банк надасть Україні $50 млн на відновлення логістики

Share

Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть Україні $50 млн на відновлення логістики, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури

Грантову угоду 10 лютого підписали міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та регіональний директор Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі.

Загальна вартість проекту становить майже $600 млн, з яких $500 млн планує забезпечити МБРР, а решту коштів планується залучити за рахунок донорських грантів, що надходитимуть через Український трастовий фонд допомоги, відновлення та реконструкції (URTF) та інші трастові фонди.

«Підписання цієї угоди дасть змогу отримати фінансовий внесок в обсязі $50 млн від мультидонорського трастового фонду допомоги, відновлення, реконструкції та реформ в Україні, розпорядником якого є МБРР. Завдяки цій домовленості ми отримаємо змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Кошти спрямують на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів та обладнання для ремонту важливих залізничних мостів», – розповів Кубраков.

Проект також передбачає допомогу в реалізації ключових реформ, необхідних для підвищення готовності України до реалізації масштабних і складних програм відновлення. Йдеться, в першу чергу, про запровадження антикорупційних інструментів, цифровізацію процесу відновлення та підвищення ефективності взаємодії з донорами.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom