Уряд запустить аукціони з продажу конфіскованого майна РФ, – Шмигаль

Share

Уряд затвердив порядок використання коштів Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Порядок визначає, зокрема, питання використання коштів на відбудову, відбір проектів і пріоритетність відновлення об’єктів, прозорість звітування

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Уряд також ухвалив постанову, яка регулює продаж конфіскованих російських активів та майна. За словами Шмигаля, у держбюджеті України вже є 17 млрд грн, конфіскованих у російських банків.

«Ми заморозили та конфіскували сотні об’єктів, які належали російському уряду або російським олігархам в Україні. Багато з цих об’єктів зараз фактично простоюють. Уряд запустить відкритий та абсолютно прозорий продаж цього майна. Це означає відкриті аукціони, де український чи іноземний бізнес може придбати у власність конфісковані об’єкти», — відзначив глава Уряду.

Прем’єр підкреслив, що всі кошти від продажу будуть спрямовані на відновлення України, енергосистеми, житла людей, розмінування тощо.

Шмигаль додав, що аукціони з продажу проходитимуть за тим же принципом, як і мала приватизація. Відповідатиме за них Фонд державного майна, таким чином буде збережений принцип відкритості, прозорості та конкуренції.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom