J.P. Morgan допоможе Україні залучити інвестиції для відбудови

Share

Інвестиційна компанія J.P. Morgan, яка керує інвестиційним фондом на $4 трлн, допомагатиме уряду України залучати приватні інвестиції на відбудову країни

Про це йдеться у меморандумі про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та компанією J.P. Morgan Securities plc., передає прес-служба українського відомства.

Міністерка економіки Юлія Свириденко зазначила, що Україна гостро потребує інвестицій для відбудови та повоєнного економічного зростання. Уряд визначив такі пріоритетні й перспективні напрями відновлення та інвестицій: енергетика, аграрний сектор, природні ресурси, цифрові технології, відновлення транспортної та іншої інфраструктури.

Компанія J.P. Morgan має багаторічний досвід керування активами та взаємодії з державним сектором. Її фахівці знаються на нюансах поєднання державного й приватного капіталів, щоб завдяки цьому отримати додатковий важіль – кредитне фінансування.

Згідно з меморандумом, J.P. Morgan надаватиме уряду консультації стосовно:

  • фінансової стабілізації, зокрема, щодо розробки та координації стратегій стосовно рефінансування та реструктуризації боргів;
  • отримання суверенних кредитних рейтингів;
  • управління державними активами ліквідності;
  • діджиталізації економіки;
  • визначення можливостей для встановлення тісного економічного зв’язку з Європою;
  • створення установи, яка спрямовуватиме та захищатиме державні інвестиції та інвестиції приватного сектора та/або сприятиме торговельним потокам.

Сторони також домовилися про долучення представників J.P. Morgan до групи радників і представників фінансово інвестиційного сектору ринку капіталів разом з компанією BlackRock.

Також досягнуті домовленості про застосування низки фінансових механізмів, які дозволять Україні вже найближчим часом залучити точкове фінансування, зокрема, й від Мінфіну США.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom