США запровадять санкції проти структур, пов’язаних із іранською торгівлею нафтопродуктами

Share

США запровадять санкції проти дев’яти організацій, які мають стосунок до іранської торгівлі нафтопродуктами та продукцією нафтохімії

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише Інтерфакс-Україна.

«США вводять санкції проти дев'яти структур, залучених до іранської торгівлі продуктами нафтохімії та нафтопродуктами», – повідомив Блінкен.

У санкційні списки Мінфіну включені шість компаній, що розташовані в Ірані, які займаються продажем і розповсюдженням нафтохімічних продуктів. Серед них Amir Kabir Petrochemical Co., Marun Tadbir Tina Company, Marun Sepehr Ofogh Company. Також санкції запровадять стосовно двох організацій, що розташовані в Сінгапурі, та однієї компанії – у Малайзії.

Мінфін США повідомив, що ці організації «відіграли важливу роль у виробництві, продажі, постачанні іранських нафтохімічних продуктів та нафтопродуктів на сотні мільйонів доларів покупцям в Азії».

Раніше уряд США оголосив про запровадження нового пакета санкцій проти ключових іранських посадовців і однієї організації, причетних до виробництва та передачі Росії бойових БПЛА, а також продовження Тегераном ракетних програм.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom