Метінвест сплатив 20,5 млрд грн податків у 2022 році

Share

У 2022 році Група Метінвест з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств перерахувала до бюджетів усіх рівнів в Україні 20,5 млрд грн податків та зборів.

За даними прес-служби компанії, найбільші відрахування групи включають податок на прибуток  — 6,6 млрд грн, єдиний соціальний внесок — понад 4 млрд грн і податок на доходи фізичних осіб — 3,7 млрд грн.

Водночас в умовах воєнних дій українські підприємства Метінвесту торік збільшили плату за користування надрами на 10% проти 2021 року — до 3,2 млрд грн, а плату за землю на 28% — до 1,1 млрд грн.

Також значним джерелом наповнення державного та місцевих бюджетів України у 2022 році став екологічний податок, що становить понад 600 млн грн.

«Минулий рік був дуже складним для всієї країни й для бізнесу зокрема. Підприємства Метінвесту в Україні працюють під постійною загрозою ворожих обстрілів та в умовах дефіциту електроенергії. Нам довелося перебудувати роботу, зокрема через зупинення маріупольських комбінатів і логістичні обмеження. Проте Група залишається одним із найбільших платників податків у державі й одним із найбільших приватних спонсорів української армії. Ми й надалі будемо надійною опорою для країни — до і після перемоги України над ворогом», – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.