Метінвесту потрібен постійний споживач руди в Європі для розвитку бізнесу в Україні – Риженков

Share

До повномасштабного російського вторгнення металургійні комбінати «Метінвесту», розташовані в Україні, споживали близько третини руди, видобутої на криворізьких ГЗК групи. Втім після втрати операційного контролю над «Азовсталлю» та ММК Ілліча цей показник зменшився.

«Тому, щоб розвивати наші підприємства тут, ми маємо знайти для них постійного споживача», – зазначив генеральний директор «Метінвесту» Юрій Риженков в інтерв’ю Ліга.Бізнес.

Компанія розглядає можливість придбання металургійних активів у Європі. Зокрема, «Метінвест» продемонстрував зацікавленість у придбанні комбінату Dunaferr, надіславши відповідний лист уряду Угорщини. Також повідомлялося про попередні переговори із американською US Steel стосовно комбінату у словацькому Кошице.

«Ми ніколи не приховували, що нас цікавлять інші європейські активи. Метінвест дивився на європейські активи впродовж всього свого існування. Особливо – в Східній Європі. Тому ми завжди дивилися на той самий US Steel Kosice, на Dunaferr і на підприємство Galati, яке нещодавно продавав ArcelorMittal. Водночас це не альтернатива інвестуванню коштів у економіку України, а навпаки», – зазначив Риженков.

Він запевнив, що компанія має плани з розвитку українських комбінатів «Каметсталь» та «Запоріжсталь». А після деокупації Маріуполя розраховує реалізувати інвестиційні плани і там.

«Єдине – Україна має перемогти. Перемогти та отримати серйозні гарантії, що нової війни більше не буде. Не новий Будапештський меморандум, а реальні гарантії. І тільки тоді сюди прийдуть інвестиції», – додав гендиректор.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom