УЗ відмовиться від заборони перевезення зерна у напіввагонах, – Камишін

Share

АТ «Укрзалізниця» не заборонятиме використання напіввагонів для перевезення зерна, повідомив голова правління компанії Олександр Камишін

Він нагадав, що анонсував відповідне рішення 7 лютого.

За даними Камишіна, можливість перевезення зерна у напіввагонах компанія надала компаніям у «гарячий сезон, у момент коли ми мали забезпечити вивіз зерна усіма можливими і неможливими засобами».

«Я вважаю, що це рішення є вірним. Зерно має їхати в зерновозах. Технологія перевезень має виконуватись. Та сьогодні ми маємо думати не лише про інтереси компанії, а й про те, який ефект наші рішення накладають на економіку країни під час війни», – зазначив голова залізничної компанії.

Після консультування з аграріями, міністром аграрної політики та віце-прем?єр-міністром Олександром Кубраковим, Камишін вирішив відмовитися від запровадження заборони.

«Ми не заборонятимемо перевезення зерна в піввагонах на даному етапі. Ми маємо робити все задля інтересів держави, навіть якщо для цього треба відмовитися від свого ж беззаперечно вірного рішення», – додав очільник компанії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom