Промвиробництво у Німеччині скоротилося у грудні

Share

Промислове виробництво у Німеччині у грудні 2022 року скоротилося на 3,1% у порівнянні із попереднім місяцем

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Федеральне статистичне управління країни (Destatis), передає «ГМК-Центр». За ринковими прогнозами очкувалось зниження на 0,7%.

У енергоємних галузях німецької промисловості у грудні минулого року виробництво скоротилося на 6,1% порівняно з листопадом і на 19,6% р./р. Як зауважили у Destatis, виробництво у цьому секторі, за деякими виключеннями, безперервно знижувалося протягом усього 2022-го.

За підсумками 202 року промвиробництво у країні скоротилося на 0,6% р./р. та на 5,0% у порівнянні з допандемічним 2019 роком. За словами Карстена Бжескі, глобального керівника відділу макроекономічної діяльності фінансової групи ING, це ілюструє, наскільки енергокриза шкодить промисловості.

За оцінками консалтингової компанії Pantheon Macroeconomics, у четвертому кварталі минулого року промислове виробництво Німеччини впало на 0,7%, і у першому кварталі 2023-го очікується погіршення показників.

Водночас, на тлі падіння промвиробництва в країні у грудні 2022 року промислові замовлення в Німеччині у цей період зросли на 3,2%, перевершивши прогнози та зафіксувавши найбільше зростання за більш ніж рік завдяки сильному попиту всередині країни та в єврозоні.

У міністерстві економіки Німеччини зазначили: уповільнення промисловості в зимовому півріччі було очікуваним. Однак, воно, імовірно, буде більш помірним у зазначений період. На це, зокрема, вказують оптимістичні оцінки бізнесу в опитуваннях і добре заповнені портфелі замовлень.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom