НБУ визнав неплатоспроможним «Банк Форвард» російського магната

Share

Правління Національного банку України віднесло АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба регулятора

«Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, отже віднесення АТ «Банк Форвард» до категорії неплатоспроможних жодним чином не вплине на стабільність банківського сектору України», – сказано в повідомленні.

Регулятор пояснив, що рішення ухвалене у зв’язку з неприведенням банком своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства, у тому числі нормативно-правових актів після віднесення його до категорії проблемних.

«А також, ураховуючи подальше суттєве й незворотне погіршення фінансового стану цього банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення та неможливість і недостатність запланованої АТ «Банк Форвард» капіталізації», – додали в НБУ.    

Можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 21 січня становить 1 535,6  млн грн.

«Банк Форвард» раніше називався Російським стандартом (Україна). На ринку він перебуває з 2006 року. Контролером банківської групи «Форвард», що розпалася 29 грудня 2019 року, вважався російський горілчаний магнат та власник холдингу «Російський Стандарт» Рустам Таріко, пише «LIGA.Бізнес».

Указом президента у жовтні 2022 року введене в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України, яким до Таріко застосували персональні санкції.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom