Корея зацікавлена в проектах відбудови української енергетики, – дипломат

Share

Україна запропонувала Кореї налагодити співпрацю для обміну інформацією щодо технологій захисту і безпеки енергооб’єктів

Про це за результатами зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та надзвичайного і повноважного посла Республіки Корея в Україні Хьонга Те Кіма повідомило Міністерство енергетики України.

За даними відомства, сторони обговорили питання співробітництва в атомній галузі, у сфері ВДЕ, а також допомогу енергетичному сектору України.

Галущенко акцентував на тому, що Україна, як і Корея, має «непередбачуваних» сусідів, які своїми діями загрожують ядерній та радіаційній безпеці усього світу.

Також Галущенко окреслив перспективні напрямки співпраці між Україною та Південною Кореєю: «Це атомна енергетика та розвиток відновлювальних джерел енергії, які стануть базовими для модернізованої української енергосистеми».

Хьонг Те Кім підтвердив наміри Республіки Корея і надалі підтримувати український енергетичний сектор, підкресливши зацікавленість корейської сторони брати участь у середньо- та довгострокових проектах з відновлення та відбудови української енергетики.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom