Україна готова надати вільні потужності для транзиту і зберігання газу з Каспію до ЄС

Share

Попри повномасштабну військову агресію Росії Україна готова надавати вільні потужності в стратегічно важливому процесі транспортування природного газу з Каспію до країн-членів Європейського Союзу

На цьому наголосив заступник міністра енергетики України Микола Колісник, передає прес-служба Міністерства.

«Вже за декілька місяців розпочнеться сезон закачування. Більшість ПСГ країн ЄС заповнені, що сприяє збільшенню інтересу до українських ПСГ. Ключове рішення базується на використанні існуючої інфраструктури – потужності Трансбалканського газопроводу. Для Оператора ГТС України це можливість залучення нових замовників послуг по міждержавних точках з’єднання», – зазначив Колісник.

Заступник міністра також наголосив, що Україна сьогодні – повноправний партнер сторін в рамках співробітництва в нафтогазовому комплексі.

«Одним з ключових інфраструктурних проєктів у рамках співробітництва з Азербайджаном є проєкт Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору для створення нового маршруту транспортування нафти з Каспійського регіону на ринки ЄС. Ми зацікавлені в реалізації проєкту Південного газового коридору і готові до співпраці в рамках диверсифікації шляхів постачання природного газу», – додав він.

Колісник наголосив, що стратегічним інтересом України є співпраця з ЄС, США, Туреччиною та Азербайджаном, у тому числі для послаблення впливу Росії на південному напрямку.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom