Зеленський ввів у дію санкції проти атомної галузі РФ

Share

Президент Володимир Зеленський 5 лютого увів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти атомної галузі Росії, повідомив Офіс президента

«Це не останнє рішення щодо цієї їхньої галузі. Сенс наших кроків також і в тому, щоб підтримати зусилля наших дипломатів для розширення глобальних санкцій на цю частину російської машини агресії», – сказано в повідомленні.

Зеленський наголосив, що «Росія – це єдина держава у світі, яка дозволяє своїм військовим обстрілювати атомні станції та використовувати АЕС як прикриття для обстрілів».

«Російські ракети неодноразово йшли за траєкторіями над ядерними об’єктами України. Також держава-терорист використовує атомну галузь як один з елементів зовнішньої експансії. Для тиску на інші держави. Для створення відповідних загроз суверенітету інших держав. Усе це – достатні причини, щоб і атомна галузь Росії була під глобальними санкціями. Ми працюємо над цим із нашими партнерами», – зазначив президент.

На сайті президента опублікований перелік із 200 юридичних осіб, що потрапили під санкції строком на 50 років.

Серед них – російська державна корпорація з атомної енергії «Росатом», її дочірні компанії, низка інститутів та науково-дослідних центрів, заводів, а також російське акціонерне товариство «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom